2.500 kniepertjes voor straatjeugd Rusland

Geplaatst op: 27-12-2012

Geplaatst door: Mission Possible Nederland


2.500 kniepertjes voor straatjeugd Rusland

UITHUIZEN Vrijwilligers van de GKv Uithuizen bakken deze week kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes voor de straatpatrouille van Mission Possible in Jekaterinaburg en Oefa, Rusland. Er zijn inmiddels ruim 2.500 besteld. Met de opbrengst kunnen 200 maaltijden door de straatpatrouile worden utgedeeld.

De straatpatrouille van Mission Possible bereikt jaarlijks honderden kinderen en helpt hen om van de straat af te komen. Volgens de statistieken zijn er 3 miljoen verwaarloosde kinderen in Rusland. Een deel van hen leeft tijdelijk of permanent op straat. Zij overleven door te bedelen, te stelen, lijm te snuiven en prostitutie. Het is een wereld vol met geweld, drugs, vuil en wanhoop.

"De problemen van deze kinderen zijn onvoorstelbaar groot." vertelt Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland. "De oorzaak is vaak het alcohol- en drugsmisbruik in Rusland. Heel veel gezinnen zijn sociaal ontwricht waardoor kinderen niet de liefde en zorg ontvangen die ze nodig hebben". Met de winter voor de deur gaan deze jongeren een zware tijd tegemoet. Momenteel vriest het meer dan 20°C in Jekaterinaburg en Oefa. Mission Possible heeft eigen opvangtehuizen en ook opvangcentra waar ouders kunnen afkicken van hun alcohol- en/of drugsverslaving. Alle activiteiten zijn er opgericht om de jeugd zo snel mogelijk van de straat te krijgen. "Gezien de behaalde resultaten is dit zeker geen onmogelijke taak", zegt Bert Dokter.

Vrijdag 28 december om 15:30 uur staat koffie en thee met gevuld nieuwjaarsrolletje klaar in de GKv in Uithuizen. Bert Dokter zal aanwezig zijn om vragen over het werk van Mission Possible te beantwoorden. Ook zonder bestelling is men van harte welkom.

Deze organisatie zet zich in voor de volgende thema's: Kinderen Internationale Hulp

Gemeentewijzer
Website in 1 dag

Yes We Care TV

Yes We Care bedrijvensite

Yes We Care Theme Song

Produced by Piapella Music

Produced by Piapella Music

Recent aangemelde maatschappelijke organisaties